• Voegen en impregneren

 • Reiniging van gevels

 • Kunstwerkreiniging

 • Reiniging van daken

 

Voegwerken

Als het voegwerk van uw woning of bedrijfspand ernstig beschadigd is, is het vernieuwen van het voegwerk vaak de enige oplossing. Het voegwerk beschermt namelijk het metselwerk. Het is voor de duurzaamheid van een pand erg belangrijk dat het voegwerk goed in orde is.

Uithakken

Voordat wij het pand opnieuw kunnen voegen, moeten wij het oude voegwerk eerst uithakken. Uithakken van voegen is een specialistische klus. Wij hakken en slijpen het voegwerk machinaal uit. Met professionele apparatuur verwijderen wij de slechte voegen, zonder dat wij daarbij het bestaande metselwerk beschadigen.

Voegen

Als we het oude of beschadigde voegwerk hebben verwijderd, reinigen wij de gevel eerst grondig, zodat het nieuwe voegwerk goed hecht. Daarna brengen we de nieuwe voegen aan. Bij moderne panden is dit meestal volgens de ‘platvol’-methode. Maar we kunnen ook voegen volgens bijvoorbeeld de knip- en snijvoegmethode.

Soorten voegen

Behalve de 'platvol'-methode zoals die bij veel moderne panden wordt gebuikt zijn er veel meer mogelijkheden. Hieronder volgt een opsomming van de mogelijkheden.

Borstelvoeg

De borstelvoeg wordt ook wel ook wel 'kamwerk' of 'platvol' genoemd. De borstelvoeg is de voordeligste voeg. De borstelvoeg heeft een licht ruw oppervlak.

Doorgestreken voeg (ook wel 'platvol'of 'glad'-genoemd)

De doorgestreken voeg is van goede kwaliteit. Als hij goed wordt aangebracht heeft deze voeg ook een licht waterkerend oppervlak. De doorgestreken voeg zit gelijk met het zichtvlak van de steen en heeft een glad oppervlak.

Knipvoeg (knipwerk)

De knipvoeg is een ambachtelijke, arbeidsintensieve voeg welke veelal bij monumentale gevels wordt toegepast. Deze voeg wordt met een speciale mortel gezet, zit buiten het zichtvlak van de steen en wordt gesneden met een facet randje.

Snijvoeg (snijwerk)

De snijvoeg is hetzelfde als de knipvoeg alleen is de voeg gelijk aan het zichtvlak van de steen.  

Glad, licht verdiept (terug liggende voeg)

De gladde licht verdiepte voeg is in principe hetzelfde als de doorgestreken voeg alleen ligt de voeg iets achter het zichtvlak van de steen (ongeveer 1 à 2 mm).

Glad, verdiept (verdiept doorgestreken)

De glad verdiepte voeg is in principe hetzelfde als de glad, licht verdiepte voeg, maar deze voeg ligt verder (ongeveer 2 tot 5 mm) achter het zichtvlak van de steen.

Schaduwvoeg

De schaduwvoeg is een voeg waarbij de horizontale voeg schuin omhoog tussen de stenen ligt en de verticale voeg gelijk met het zichtvlak van de steen. De schaduwvoeg heeft een glad oppervlak.

Daggestreek (daggesnede)

De voeg met daggestreek wordt met een speciale mortel gezet en is een doorgestreken voeg. Bij deze voeg wordt in het midden van de horizontale voeg een streep getrokken. Een mooie variant op deze voeg is het zogenaamde 'boeren knipwerk'. Hierbij worden de verticale voegen geknipt.

Uw specialist in buitenreiniging!

Voor informatie of een vrijblijvende offerte belt u

0513 - 435 143

 • Zelf aan de slag?
   
 • Bestel onze professionele
 • onderhouds- en reinigings-
 • middelen hier.
   
 


Bel of mail voor meer informatie!

 • NIEUWS
   
 • De bruggen van de
 • gemeente Wesstellingwerf
 • zijn weer door ons gereinigd.
   

WEST Reiniging: Uw specialist in buitenreiniging!

In het kort...

De W.E.S.T. Reiniging is een specialist in buitenreiniging gevestigd in Oudeschoot. Wij hebben als bedrijf jarenlange ervaring opgedaan in veel verschillende projecten. Wij verzorgen oa. gevelreiniging, dakreiniging, dakcoating, voegwerk, impregneren, graffiti verwijdering en nog veel meer diensten in Friesland, Groningen, Overijssel, Drenthe, Flevoland en Noord Holland.

Neem contact met ons op

WEST Reiniging
Expansielaan 6
8466 SP Nijehaske

Tel. 0513 - 435 143
Tel. 06 - 13977003
Mail. info@westreiniging.nl

© Copyright WEST Reiniging / Op al onze producten en diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.